yläkuva

yläkuva

20. joulukuuta 2015

Joululoma ja synttärihulinaa

Kulunut viikonloppu on ollut varsinaista joulumielen nostatusta. Lahjojen paketointia, kynttilöiden polttoa sekä kodin joulujärjestelyä ja koristelua, vaikkakaan en varsinainen jouluihminen ole, niin joulu kuitenkin inspiroi uusiin sisustuskokeiluihinkin. Syksyllä metsästä löytämäni kuivat oksat pääsivät roikkumaansiimojen varassa olohuoneen seinälle. Niitä koristamaan käytin Lineari Designin valkoisia käpyjä. Karu ja herkkä on ainakin itseäni puhutteleva yhdistelmä. Vähän on kuitenkin sellainen tutina silmissä, että jotain siihen vielä lisäksi sopisi. Pienet kynttiläkruunun kristallinapit tai nätit pikkulinnut voisivat käpyjen sekaan päästä, jos sellaisia sattuu vielä talven aikana vastaan tulemaan esim. kirppareilta. Katsotaan vaihtuuko vuodenaika ja koristeteema aiemmin.

Kuivat kuusen oksat ja Lineari Designin koristekävyt.


Sukulaispojan 5-vuotissynttärit olivat deadline yhden uuden öljyvärimaalauksen valmistumiselle. Urheiluhullun pikkupojan toive taulun aiheesta oli jääkiekko ja Teemu Selänne. Onnekseni toive esitettiin hyvissä ajoin, ja minulla oli aikaa panikoida ja miettiä toteutusta. Vaikka varsinainen ihmistulkitsija olenkin, muotokuvamaalaus on selkeästi epämukavuusaluettani. Halusin kuitenkin ehdottomasti tämän haasteen ottaa vastaan ja pojan toiveen toteuttaa. Joistakin maalausaiheista syttyy heti, jotkin ottavat aikansa, koska epäonnistumisen pelko kummittelee. Silloin on odotettava päivää, jolloin fiilis on hyvä, on riittävästi aikaa, levännyt olo ja asiat tuntuvat muutoinkin luistavan. Sellaisiakin päiviä onneksi loppuvuoden aikana saapui riittävän monta, ja niin Teemu-taulukin tuli valmiiksi ja pääsi omistajansa huoneeseen.

 Lisää maalaustöitäni voit katsella blogini sivupalkista löytyvällä Öljyvärityöt-sivulla, jonne pääset myös tästä. Jos olet haaveillut jostain tietyn aiheisesta, värisestä tai kokoisesta taulusta itsellesi tai lahjaksi, voit ottaa yhteyttä minuun, niin mietitään toteutusta.

Pikkupojan 5-vuotislahjaksi valmistui Teemu -taulu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti