yläkuva

yläkuva

6. joulukuuta 2015

Työhuoneen sisustussuunnittelua

Kurssin ryhmätyötehtävänä tämän syksyn aikana on ollut uudiskohteen sisustuksen suunnittelua. Itse olen ollut mukana kyseisen omakotitalon työ-/vierashuoneen suunnittelussa. Näissä kuvissa on oma ehdotukseni huoneen tyylistä ja väreistä. Valitsemani huonekalut ovat pääosin BoConceptin, koska ne ovat laadukkaita ja käytännöllisiä. Lisäksi valitsemissani kappaleissa toteutuu mielestäni hyvin "modern sixties"-teema, miten nimesin huoneelle luomani moodboardin.


Varsinainen työpiste sijoitettaisiin huoneen oviseinälle, jotta pöydälle olevat keskeneräiset työt eivät näkyisi avoimesta ovesta alakerran aulaan ja vastapäätä olevaan keittiöön. Työskentelyä inspiroimaan suosittelisin valitsemaan siniharmaan tapetin, jossa on asiakasta miellyttäviä kuvioita tai kuvia. Työpöytä on kaksi metriä leveä, jotta kaksikin perheenjäsentä mahtuisi samanaikaisesti töiden äärelle.


Ovelta näkyvälle, huoneen pisimmälle seinälle sijoittaisin kaksivärisen levitettävän sohvan, joka olisi muotokieleltään siisti ja yksinkertainen. Sohvan hieman poikittain asettaminen luo huoneeseen kodikkuutta ja mielenkiintoisuutta, kuten myös sen taakse sijoitettava suuri palmukasvi. Sohvan molemmin puolin on sijoiteltu keveitä sohvapöytiä, joita voi sijoitella tarpeen mukaan vieraiden yöpöydiksi jne. Suurelle tyhjälle seinäpinnalle kehystäisin pikkuikkunan korkuisen suuren taulun asiakasta miellyttävällä abstraktilla kuvalla.


Huoneen pieni erkkerimäinen nurkkaus ikkunoineen on oiva paikka keskittymiselle ja lukemiselle tai vaikka musiikin kuuntelulle. Luku- ja matkailuharrastusta varten seinälle sijoitettaisiin hylly, jossa on hyvin tilaa tarkkaan valitulle käsikirjastolle ja erikokoisia lokeroita parhaimmille matkamuistoesineille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti